Den tidligere langrennsløperen og gull-vinner  i VM mener idrettsklubber kan redde Norge hvis de vil, og trekker frem Rissa IL som et eksempel på dette.

- Mektig imponert

- Jeg er mektig imponert over måten de som klubb har tatt tak i et stort problem, nemlig at det så å si ikke er sunne mat-og drikkealternativer å oppdrive hos idrettsklubber.

Det er så lite som skal til, forklarer han.

- På idrettsstevner er det veldig fort gjort å ty til usunn mat i farta. Men det er så utrolig lite som skal til for å ta sunnere valg, sier Hjelmeset.

Hjelmeset sier han blir direkte glad av å se Rissa ILs idrettsmatblogg, og mener det er velfortjent skryt til en klubb som jobber for å tilby sunn og god mat ved idrettstevner.

- Til inspirasjon

- Noe er i ferd med å skje i idretts-Norge. Og Rissa IL er et meget godt og gledelig eksempel på det, sier han.

Hjelmeset påpeker at man likevel ikke trenger å tilby kun frukt, grønnsaker, juice og smoothies i klubbkioskene.

- Man kan for eksempel prøve å lage vaffelrøra og kakene litt sunnere. Det er artig at man i Rissa får til dette, da jubler vi, og håper at flere idrettsklubber kan være med på å bidra til å gjøre det lettere å ta sunne valg, de er til stor inspirasjon for andre sier han.

Fokuset på lokal og kortreist mat i kommunen er også noe Hjelmeset trekker fram som et stort pluss.

- Lokal mat som mange har fokus på i området deres, er kanonbra. Det er som regel ikke tilsatt så mye rart, det blir litt som å gå tilbake til røttene og lage maten fra bunnen av.

- Gjelder alle idrettslag i kommunen

Det positive engasjementet gjelder ikke kun for Rissa IL, men for alle idrettslag i kommunen, opplyser Veronika Aune i Rissa IL.

- Det startet her, men nå har det seg slik at alle idrettslag i Rissa er involvert. Vi har hovedfokus på Knøtte-og miniturneringene i fotball denne sesongen. Alle disse har forpliktet seg til å kjøre konseptet, sier Aune.

- Fantastisk engasjement

Også Vanvikan IL kjørte konseptet på sin turnering i forrige uke, og Botn Rundt hadde en kiosk med tilbud om noe annet enn usunt denne dagen, forklarer Veronika.

- De fikk et godt overskudd. Det neste er fotballturneringen på Stadsbygd lørdag 14.mai for knøtt og mini, forteller hun.

Aune opplyser at det oppleves et fantastisk engasjement rundt konseptet med sunnere mat , og idrettsmatbloggen har blitt veldig populær.

- I Rissa kommune vil foreldre gjerne være med å redde Norge gjennom sine sunne arrangement, sier Aune.