Karl-Johnny Forfot skriver:

Denne historien er sann og utspant seg på Forfot i Åfjord komune. Året var 82-83 og det var elgjakttider. Det var samling tidlig på morgenen og det ble bestemt at denne dag skulle det jages elg i Nordalen, en tur på ca 40 km en vei.

Det var 4-5 biler som kjörte dit, inklusive min pappas Austin Maxi 1750. 1975 modell. En bil som var kjent for å väre större inni en utapå. 5 trinns girkasse og tverrstillt motor,og ei stoor bakluke bak. En bil som var för sin tid, det var også storebror til Morris Minin.

Vel vel,tilbake til elgjakta. Formiddagen gikk og enda hadde de ikke blitt skutt elg. Men plutselig noen timer senere smallt det: PANG!! Yes, tenkte jeg. Nå falt det en elgokse, en fin 6 spirs okse ble dratt frem av en haug med sterke karer til bilene. DA var det en som sa: E d nån som ha tatt me sætehängar? Det ble stille, ingen hadde tenkt på det. Og det var ingen som hadde särlig lyst til å dra ivei og hente henger nei! Da brast min far ut: vi kain da pröv å lägg elgen inn i Maxin? stillheten var total!! Pappa gikk bort til Maxin, feller ned baksete, feller ned ryggstötten på passasjerstolen fram. Legger en plastfolie i bilen. NO drar vi älgen inn i maxin!! rope pappa!

Saaaakte men sikkert var d en elgjeger som begynte å röske litt i elgen,de andre fulgte etter. De drar elgen inn i maxin med hode först og heile spirkrona.Elgen har nå hode nesten oppå dashbordet. Nå var d bakbeina som stakk litt ut, men de ble kappet av ca 30 cm. Etterpå gikk pappa ut og stengte bakluka!!

Man får nok si at en stillere forsammling elgjegere får man lete etter. de fleste var forundret åssen en sånn relativt liten bil kunne svelge en heil elg!

(Maxin er omtrent istörrelse med en 80-talls Golf).

Ja, nå sitter jeg her ca 25 år etter med en Austin Maxi 1750-årsmodell 1975. Jeg flytta til Østersund i 1990. I oktober i fjor fant jeg denne 1 eiers maxi i Østersund. Nesten som ny, aldri omlakkert mm. Så nå kjörer jeg rundt med barn og kjerring, og får nostalgiske flashback når jeg tenker på elgoksen som reiste som passasjer.

Maxin er helt utrolig allroundbil!

Jeg er forelsket!

mvh Karl-Johnny Forfot