Hun har vokst opp i Åfjord, men da hun var 17 år gammel flyttet hun for å ta utdanning innen hudpleie. Sigrid studerte ved hudpleielinja på Malvik videregående skole, og har i tillegg jobbet i hudpleiesalong ved siden av studiene.

Sigrid hadde alltid et ønske om å komme tilbake til heimbygda, og for et års tid siden begynte hun for alvor å tenke på å flytte heim igjen. Når det så dukket opp ledige lokaler som var midt i blinken, var hun ikke i tvil.

SETT DENNE? – Økende interesse for å pynte på utseendet

Selvstendig

1. februar flyttet hun hjem til Åfjord igjen, og 20. februar åpnet hun «Sigrids velvære.» Der tilbyr hun nå mange slags behandlinger innen hud-og fotpleie, i tillegg til massasje, voksing og manikyr.

- Jeg måtte jo bare prøve. Jeg har hatt en jobb der jeg fikk holde på mye for meg selv, så jeg ble veldig selvstendig. Jeg hadde nok ikke følt meg like trygg på å flytte hjem til Åfjord og starte for meg selv hvis jeg ikke hadde fått jobbet så mye på forhånd, forklarer Sigrid.

Selv om det krever litt jobb med både regnskap og økonomi, er Sigrid gald for at hun har valgt å satse. Hun er takknemlig for støtten hun har fått fra gode venner og familie, og det har kommet godt med å ha en far som er «handyman», forteller Sigrid.

- Da jeg fant ledige lokaler måtte jeg bare hive meg rundt. Jeg har fått god hjelp, min far har hjulpet meg mye med å få i stand lokalene, sier hun.

Bygger på utdanningen

Sigrid har jobbet mye med markedsføringen, og det ser ut til å ha hjulpet. Responsen har vært god, og det blir tidvis travle dager for den unge etablereren.

Nå er hun også i gang med å ta utdanning som fotterapeut på Steinkjer, og har planer om fremtidig kursing innen blant annet diabetes og ernæring.

- Jeg håper jo at jeg kan få til et levebrød av dette, og det er veldig trivelig å være tilbake i heimbygda, sier Sigrid.

Hun synes det er godt å få bedre tid til gamle kjente, og opplever mye støtte fra lokalbefolkninga.

SE OGSÅ: Mislyktes som jobbsøker - startet egen arbeidsplass

Skryter av Åfjord

- Jeg er blitt godt tatt i mot, og det er fint å se igjen gamle kjente og få bedre tid til folk jeg ikke har fått sett så mye mens jeg bodde borte. Åfjord er ei flott bygd å bo i, både for store og små, sier Korsvold.

Nå håper Sigrid at hun med sin etablering også kan være med på å inspirere flere unge til å tørre å følge drømmen sin å satse i heimbygda.

- Jeg håper det kan inspirere flere til å se at det går an. Vi ser jo også eksempler på at det ikke har gått bra, men det er bedre om man tør å prøve enn å angre på at man ikke har gjort det, sier den målbevisste åfjordsjenta.

- Jeg hadde nok ikke følt meg like trygg på å flytte hjem til Åfjord og starte for meg selv hvis jeg ikke hadde fått jobbet så mye på forhånd, sier åfjordingen. Foto: Privat
- Jeg håper jo at jeg kan få til et levebrød av dette. Foto: Privat