Saken skal behandles i kommunestyret i dag, fredag.

Kommunen overtok

Åfjord idrettslag (ÅIL) startet i 2015 planleggingen av ny idrettshall på tomta til den gamle grusbanen ved Åfjordhallen. Idrettslaget greide ikke å realisere byggingen, og Åfjord kommune har derfor overtatt prosjektet.

- Åfjord kommune planlegger bygging av ny idrettshall, treningshall for 7-er fotball. Opprinnelig var dette et prosjekt i regi av ÅIL, der de skulle drifte og eie hallen. Finansieringen ble utfordrende for ÅIL, og kommunen ble utfordret på å lansere et alternativ, sier kultursjef Jan Ove Berdahl.

Idrettslagets kostnader var i sin tid basert på pristilbud fra lokalt næringsliv, og kommunen har sett på sammenlignbare bygg med ett konkret eksempel som er priset til 24. 000.000. Det er nærliggende å tro at kostnadene for en ny idrettshall i Åfjord kan bli noe lavere siden hallen har et enklere innhold enn priseksemplet.

- Squashbane en opsjon

- Vi har nå lansert et alternativ der kommunen eier og drifter anlegget. Prosjektet er noe nedskalert i forhold til idrettslagets opprinnelige planer, sier Berdahl.

Forslaget inneholder: Treningsflate for 7er-fotball, garderober, lagerfasiliteter og buldrerom. Åfjord kommune ønsker at squashbanen skal være en opsjon i konkurransegrunnlaget, slik at det er mulig å trekke ut squashbanen dersom denne blir prisdrivende.

- En slik investering krever selvfølgelig politisk forankring, og saken skal behandles i kommunestyret fredag 8.desember, sier Berdahl.