Årets søkertall til videregående opplæring er nå klare, og ved Fosen videregående skole i Bjugn er tendensen den samme som på fylkesnivå: Elektrofag danker ut både studiespesialisering, idrett og helsefag i antall søkere.

Ventelister etter første opptak

Elektrofag-linja ved Fosen hadde i år 33 søkere, men kun 23 tilgjengelige plasser. Totalt står nå 18 elever, med og uten ungdomsrett, på venteliste for å komme inn. Ungdomsrett viser til lovfestet rett til skoleplass eller annen videregående opplæring, og må benyttes innen utgangen av fylte 24 år.

I Sør-Trøndelag fylke totalt er det 401 søkere på 285 plasser i elektrofag, noe som gjør linja til den det er vanskeligst å komme inn på.

Ventelista på helse- og oppvekstfag ved skolen er også lang etter første opptak er unnagjort: 12 elever fikk ikke plass. Linja har i utgangspunktet plass til 16 elever, men så langt har 17 søkere fått innvilget ønsket sitt.

Disse linjene er ikke fylt opp

Påbygging til generell studiekompetanse er også populært ved Fosen-skolen, med 30 søkere fordelt på 23 ledige plasser. Dermed står 8 elever på venteliste.

Til tross for kø for å komme inn på de mest populære linjene, er det fortsatt ledige skoleplasser til høsten. På kokk- og servitørfag er det eksempelvis 6 ledige plasser, men kun 4 søkere. Dermed står to plasser tomme.

Totalt søkte 353 elever om plass ved Fosen videregående skole i år. 331 elever har fått tilbud om skoleplass.