Stortingspolitikeren fra støttepartiet Venstre kunne i dag presentere status for kommunereformen. Overfor Fosna-Folket bekrefter Skjelstad at Bjugn og Ørland blir slått sammen. Det blir også Åfjord og Roan, som allerede har gjensidige vedtak om sammenslåing.

- Det bekrefter jeg. Jeg bekrefter også at hvis kommunene på Fosen klarer å finne en løsning som samler Åfjord og Roan, og Ørland og Bjugn til én storkommune vil vi være positive til det, sier Skjelstad (V).

Lar Indre Fosen være

Dermed går man fra syv til fire kommuner på Fosenhalvøya. Sammenslåingene vil være gjeldende fra 2020.

Indre Fosen får dermed fullføre sin sammenslåingsprosess slik fellesnemda ba om.

- Vi lar Rissa og Leksvik være, sier Skjelstad.

Bjugn og Åfjord har gjensidige vedtak om sammenslåing. Samtidig har også Åfjord vedtak om sammenslåing med Roan, som ikke ønsker å slå seg sammen med Bjugn.

Blir trolig avslag

- Betyr dette at Åfjord og Bjugns søknad om sammenslåing vil få avslag?

- Vi slår sammen Ørland og Bjugn til en kommune. Så er vi åpen for at Ørland og Bjugn kan finne sammen til én storkommune med Åfjord og Roan. Dersom det ikke skulle skje forholder vi oss til den første avtalen mellom Åfjord og Roan, sier Skjelstad.

Fosna-Folket har også fått tilgang til dokumentet som partiene Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet har blitt enige om. Der står følgende i en note om Bjugn og Åfjord:

«Åfjord og Bjugn har i likelydende brev til KMD 10.2 presisert at sammenslåing med hverandre er deres prioritet. Sammenslåingen følges ikke opp av Stortinget. Dette åpner for den tidligere gjensidige sammenslåingen av Roan og Åfjord».

Helge André Njåstad (Frp), leder for kommunalkomiteen på Stortinget, bekrefter også tvangssammenslåing mellom Ørland og Bjugn.

- Ja, men man kan fremdeles finne lokale løsninger, sier Njåstad (Frp).