Møtet ble holdt i kommunestyresalen ved Statens hus i Botngård. Politireformen var en av sakene som ble diskutert.

Ett tjenestested

Lensmann Rune Halvorsen i Fosen lensmannsdistrikt sammen med operativ leder Hallgeir Stjern, deltok blant annet fra politiet side, med å informere om det som ligger i reformen.

I diskusjonsgrunnlaget for «Prosjekt nye politidistrikt» som ble kjent nylig, er det lagt opp til 7 tjenesteenheter i Trøndelag og 13 tjenestesteder. Tjenesteenheter blir det nye navnet for lensmannsdistrikt, mens tjenestested i praksis er det samme som det mer folkelige begrepet lensmannskontor. Fosen med kommunene Osen, Roan, Åfjord, Ørland, Bjugn, Rissa og Leksvik er foreslått som én tjenesteenhet med ett tjenestested på Brekstad.

Geografi

Ove Vollan, styreleder i Fosen Regionråd og ordfører i Rissa, sier de vil jobbe videre med denne saken.

– Det er helt klart stemning for at det bør være tre tjenestesteder i Fosen i «triangelet» Ørland, Åfjord og Rissa. At betjenter i Rissa eksempelvis skal bli nødt til kjøre til Ørland for starte arbeidsdagen virker lite rasjonelt.  Sett ut ifra den geografien vi har i Fosen, bør det være mer enn ett tjenestested.

– Har dere fattet noe formelt vedtak i denne saken?

– Nei, saken var kun oppe til debatt, men vi skal som sagt jobbe vider med den, sett ut i fra de innspillene som kom fram i møtet, sier Ove Vollan.