Du kjente kanskje at det kom noen ytterst få regndråper på morgenkvisten i dag? Og at det kommer litt regn i skrivende stund i 14.30-tida mandag ettermiddag. Jo, det stemmer, men det er ikke starten på på en periode med mye regn.

- Det blir fortsatt fralandsvind og kan bli enkelte regnbyger i løpet av mandag, sier vakthavende meteorolog i Bergen, Tove Christin Thaule, til Fosna-Folket. Hun melder at det gradvis vil bli finere vær fra mandag kveld og i løpet av tirsdag. Onsdag kan det også komme litt regn, men dette lille lavtrykket vil enda en gang passere raskt for så å gå over til finvær igjen.

I løpet av det nærmeste døgnet vil det bli liten til sterk kuling på utsatte steder, men vinden vil tirsdag minke til frisk bris. Det vil fortsatt bli landvind, trolig fram til søndag.

- Da kan det bli litt pålandsvind fra vest og nordvest, og noe regn. Men det må nok komme mer regn hvis brannfaren skal avlyses, sier Thaule.

Brannsjef ved Fosen brann- og redningstjeneste, Johan Uthus, framhever at brannfaren fortsatt er stor, og at forbudet mot bruk av åpen ild utendørs er gjeldende helt til at det sendes ut melding om noe annet.