Det viser KOSTRA-tallene som nylig ble publisert. Åfjord har ikke rapportert inn tall for kommunehelsetjenesten i 2014, og inngår derfor ikke i statistikken.

Ordfører i Osen kommune, Jørn Nordmeland (V), sier at det er naturlig at Osen er blant kommunene som bruker mest.

- Vi er i en behagelig posisjon i forhold til andre kommuner på Fosen fordi vi har ikke måttet bruke mye tid på å hente inn gammelt underskudd.

- Har styrket hjemmetjenesten

- Vi har styrket hjemmetjenesten, og sagt folk skal få bo hjemme så lenge de vil. Og så har vi også en del som bor på sykehjem. Det er ikke at tjenestene er så råflott, fordi det er travelt for dem som jobber, men vi mener selv vi har gode tjenester, sier Nordmeland.

Han sier at kommunen også har priortert å få bort deltidsstillingene i kommunehelsetjenesten, og at dette kan ha vært med å påvirke utgiftene.

- Har lagt om driften

Ogne Undertun (Ap), ordfører i Bjugn kommune, sier at det nødvendigvis ikke er slik at de som bruker mest penger på helse har det beste tilbudet.

- De senere årene har  kommunen lagt om driften for å effektivisere den mest mulig. Det er dyrt å ha mange plasser på sykehjem i helsevesenet, men bemannede omsorgsboliger er langt rimeligere, og det er noe vi har prioritert.

- Jeg tror ikke vi har et dårligere helsetilbud i Bjugn enn andre plasser, men hvis du snakker med de ansatte så vil nok de si at det er travle dager, sier ordføreren.