Er du lei av vinteren som ikke kom. Og lei av regn og slaps! I neste uke blir det begrenset med nedbør og godt med sol i Fosen. I ytre deler av Fosen blir det fra og med i morgen, lørdag, temperaturer fra to - tre  til seks varmegrader. Noen netter kan det bli temperaturer omkring null. I høyreliggende strøm, som på Momyra i Åfjord, vil temperaturen ligge omkring null. Her kan det bli en del snøybyger lørdag. Både lørdag og søndag blir det noe nedbør som regn, sludd og snø i hele Fosen.

Sterk storm i middelvind

Den sterkeste middelvinden på Ørlandet som er målt dette året er13. mars med 22,4 sekundmeter som er liten storm. Fjorårets sterkeste vind ble målt 12. desember med 30,4 sekundmeter. Dette er sterk storm.

Meteorologene i Europa beregner gjennomsnittsvind (middelvind) for styrke og retning over en periode på ti minutter. I deler av verden bruker flere land å måle middelvinden i ett minutt, som betyr at det blir vanskelig å sammenlinge med Norge og andre steder i Europa.

Varmeste dag på Ørlandet  i løpet av det siste året ble målt til 26,7 grader 23. juli i fjor, mens den kaldeste dagen var 14. mars i fjor med 15,3 minusgrader. Den våteste dagen var 16. november i fjor med 53 mm.

29 varmegrader

Momyra i Åfjord slår Ørland på både varme og nedbør det siste året. Varmeste dag siden februar i fjor ble målt 31. mai med 29 grader. Den mest regnfulle dagen var 16. november med 65,6 mm. Kaldeste dag var 14. mars i fjor med 19,6 minusgrader. Vinden registreres ikke av målestasjonen på Momyra.