Bjugn kommune har lenge jobbet for at oppdrettsnæringen skal få tilgang til skytefeltet Vågan i sjøområdene utenfor Bjugn, men Forsvaret har konkludert med at de har behov for skytefeltet med de restriksjonene som ligger der i dag, og ønsker ikke å dele eller frigi områdene til oppdrett.

Følg Fosna-Folket på Facebook og Instagram.

Vil danne felles front

Under siste kommunestyremøte stilte Per Odd Solberg (Bygdalista) spørsmål til ordføreren om hvordan arbeidet med å sikre oppdrettsnæringens tilgang til området, går.

Undertun ga en kort redegjørelse for arbeidet som er blitt gjort siden april i år. Han forklarte at han har vært usikker på hvilken strategi kommunen skal jobbe etter, og skisserte to spor det går an å følge.

- Det ene er å løfte saken om Vågan skytefelt alene. Da kan vi håpe på å lykkes med å skaffe midlertidig unntak spesielt for dette arealet. Det andre alternativet er å danne en felles front med øvrige med havbruksnæringen og i forvaltningen i Sør-Trøndelag. Da kan vi på å få løftet saken på et mer prinsipielt nivå og eventuelt få landet mer varige løsninger for ulike skyte- og øvingsfelt, sa ordføren.

Ber om møte med departementet

Videre fortalte han at han hadde tvilt seg frem til å følge begge sporene.

Undertun underettet kommunestyret om at han ville be om et møte med den politiske ledelsen i Forsvarsdepartementet for å drøfte Våganfeltet spesielt, men også be rådmannen om å kontakte Sør-Trøndelag fylkeskommune for å se på mulighetene for et felles arbeid i regionen som vil jobbe for sambruk av havarealene.

- Vi kan ikke forvente at Forsvaret vil gi fra seg områdene, men det bør være mulig med sambruk, mener ordføreren.