Økonomirapportering som viser tilstanden per 31. i helsesektoren, oppvekst og Åset skole per 29. februar syner et regnskapsmessig overforbruk på omkring 1,5 millioner kroner.

Grunna periodisering og at lønnsmidler som skal på prosjekt ikke er ført, er det ennå vanskelig å se hvordan det vil utvikle seg.

- Litt vanskelig å få med alt på første kvartal. Noe av dette vil utjevne seg til salderinga i juni, sier komiteleder Gunnar Singsaas. Han representerer Fremskrittspartiet i kommunestyret.

Grep

Barnevern er i balanse, det samme gjelder i stor grad heimetjenesten. Det vil være et merforbruk på ansvar 300 000 kroner til lønn administrativt personale, der det er underbemanning. På årsbasis vil dette utgjøre om lag 800 000 kroner.

Driftstilskudd til privat fysioterapi om lag 100 000 for lite budsjettert på årsbasis.

Inntektssiden, vederlag for opphold på sjukeheimen ser ut til å være for høgt budsjettert. Grunna at det er tretten mindre omsorgsboliger i samband med nybygging, er det en inntektssvikt. Dette forutsettes dekt av prosjektet.

- Jeg er fornøyd med det arbeidet som gjøres. Når året er omme trur jeg vi vil bedre i balanse, sier Singsaas.

Inntekt

Sektor oppvekst viser et overforbruk på kr 2 200 000, men det er inntekt på voksenopplæring som ikke er kommet med. Barnehagene vil gå med overforbruk på grunn av to nye avdelinger. Dette omhandler By og Maribo.

Åset er på vei til balanse, 140 prosent stilling er gått til Maribo og 50 prosent planlegges inn til PPT, logopedstilling. På Åset vil det i tillegg være en 100 prosent som blir pensjonist som ikke erstattes og ytterligere 80 prosent til voksenopplæring i løpet av høsten.

- Vi gjør det som virker. Det er å redusere antall årsverk, sier rådmann Per O. Johansen.