Sakseid står på sjuende plass. Sighild Storlien Lund fra Ørland er på tiende plass, Liv Hugdal fra Åfjord på tolvte og nederst altså Håbrekke.

KrFs tidligere stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Øyvind Håbrekke, er foreslått, og han har takket ja til å være ankermann på plass 16, ifølge ei pressemelding partiet har sendt ut.

Fosenvenner

Nominasjonskomiteen for Sør-Trøndelag KrF har avsluttet sitt arbeid og har enstemmig innstilt Geirmund Lykke og Karin Bakklund Bjørkhaug på de to første plassene. Lykke er kommunalråd i Trondheim. Bjørklund sitter i fylkestinget og er leder i komiteen for infrastruktur i Sør-Trøndelag. Begge politikere er godt kjent blant samfunnsinteresserte fosninger.

God spredning

Leder av nominasjonskomiteen Inge Hill forteller at det har vært stor enighet i komiteen om listeforslaget. Vår ungdomskandidat Marius Andresen (25) er satt opp på 3. plass på lista. Lista har forslag på mange gode kandidater med ulik yrkesbakgrunn og med mye solid politisk erfaring. Disse kommer fra et flertall av kommunene i Sør-Trøndelag.

– Vi mangler en politiker fra Sør-Trøndelag på Stortinget som løfter vår kristne og nasjonale kulturarv. Det vil Geirmund Lykke kunne gjøre. Med sin kunnskap om utfordringene i Trøndelag vil han være en god samarbeidspartner og representant for innbyggerne i fylket, heter det i pressemeldinga.

Bra folk

I pressemeldinga siteres Hill på at innsatsviljen nå er stor i partiorganisasjonen for å gjenvinne KrF-mandatet for Sør-Trøndelag som glapp ved forrige valg.

Han sier også at baksiden av medaljen hvis de lykkes med på få Lykke på Stortinget er at da mister Trondheimspolitikken en dyktig kommunalråd. Imidlertid vil de sitte igjen med Espen Agøy Hegge og Berit Johanne Kapelrud i bystyregruppa, begge erfarne politikere med lang fartstid.

Nominasjonsmøtet skal avholdes på Stjørdal, 29. oktober.

Slik ser lista ut:

NrNavnKommune
1Geirmund Lykke (58)Trondheim
2Karin Bjørkhaug (52)Meldal
3Marius Andresen (25)Trondheim
4Anna Lina M Holm (39)Melhus
5Per Arild Torsen (50)Rennebu
6Astrid Sofie Dalhaug (43)Malvik
7Odd Arne Sakseid (47)Rissa
8Heidi Pawlik Carlson (48)Oppdal
9Thomas Wanjohi (62)Trondheim
10Signhild Storlien Lund (69)Ørland
11Knut Johan Singstad (28)Hemne
12Liv Hugdal (54)Åfjord
13Øystein Digre (43)Midtre Gauldal
14Berit J Kapelrud (69)Trondheim
15Espen A Hegge (31)Trondheim
16Øyvind Håbrekke (46)Oslo/Bjugn