Ioc Eiendom AS, med Karl Johan Kopreitan i spissen, har overtatt eiendommen for drøyt tre millioner kroner. Firmaet har laget en reguleringsplan for eiendommen som nå er ute på høring fram til 11. august. I planforsalget går det fram at Ioc Eiendom AS ønsker å bygge om deler av det nedlagte hotellet til leiligheter.

Blir 10 leiligheter

- Hele bygget er på 1600 kvadratmeter. Bare halvparten er nødvendig for hotelldriften. Jeg ønsker å opprettholde romkapasiteten som den er i dag, og standarden på rommene er grei. Det har vist seg at det er vanskelig å drive hotellet som et spisested. Derfor blir det mye areal som blir lite brukt, sier Karl Johan Kopreitan. Nå ønsker han å bygge om og bygge på den østre delen av bygget til 10 leiligheter.

- Det er et visst behov for leiligheter i Leksvik, men vi vil ikke gå aktivt ut med markedsføring før reguleringsplanen er vedtatt, sier han.

Søker hotelldriver

Kopreitan har selv ikke tenkt å drive hotellet.

- Jeg er eiendomsutvikler. Nå må jeg finne en som kan drive hotellet, eller en som eventuelt kan overta hotellbiten. Jeg tror den som skal drive hotellet også må se på ubemannede løsninger med tanke hvordan det kan drives, men selvsagt blir det opp til driveren å bestemme det, sier Kopreitan.

Han vet ikke når brekkjernet kan tas i bruk og ombyggingsarbeidet kan starte.