Mimmi Andersson er vokst opp i Vikafjæra, og har brukt mye tid på å bygge opp den lille kafeén som hun og mannen driver tre måneder hver sommer. Ifølge Mimmi har en strid innen familien har gjort det umulig for dem å fortsette.

Et stort tap

På kaféterrassen sitter hyttenaboer som mener dette blir et stort tap for hele åfjordsområdet.

- Det er trist at dette fine tilbudet legges ned. Her kan de besøkende få kjøpt en is, en kopp kaffe og litt kake eller et smørbrød og et glass vin. Og ikke minst kan de gå på do, sier nabo Jørn Aas.

Gjorde fra seg overalt

Den flotte badestranda på Tørhaug har alltid vært godt besøkt, men før Mimmi og ektemannen tok tak fantes det ingen fasiliteter her, og folk måtte blant annet bruke naturen som avtrede..

- Da gjorde folk fra seg overalt oppi bergene her. Det var ikke noe særlig for oss som holder til her, forteller Jørn Aas.

Mini-Strandbaren

Ved siden av Hosnasand på Stokkøya er Vikafjæra den fineste, og mest besøkte, badestranda i Åfjord.

- Kafeén til Mimmi er nesten som en mini-Strandbaren, mener Tone Aas, som også er hyttenabo.

Vil savne latteren

Mimmi og Carl-Anders planlegger gravøl i august. De vil ta ned bygningen og forlate området slik det var før de kom.

- Vi kommer til å savne den glade latteren her nede om kveldene, og det er trist å tenke på at ingen skal sitte her og se på solnedgangen mer, sier Mimmi.

Tok tak selv

Jørn Aas tror Vikafjæra går en usikker framtid i møte. Ifølge Aas lovte kommunen for lenge siden at de skulle ordne med fasiliteter til de besøkende, men ingen ting skjedde før ekteparet Andersson tok tak selv.

Fryktelig synd

For ordfører Vibeke Stjern er problemstillingen ny, men hun er lei seg for at tilbudet i Vikafjæra  ser ut til å forsvinne.

Siste rest av kaffen skjenkes til hyttenaboene Tone Aas (t.v), Arnlaug Aas og Jørn Aas. Snart legger Mimmi Andersson ned hele drifta i Vikafjæra.