Flere beboere har nylig klaget på mye råkjøring mellom Ørland og Bjugn. Det skjer samtidig med at UP Fosen i sommer har beslaglagt flere førerkort enn noensinne. Trude Kvamsø Pettersen fra Bjugn sier hun og ektemannen en kveld nesten ble presset av veien, på biltur forbi Tinnbua.

Skalv

– Vi kjørte forbi seint om kvelden. Plutselig kom to Audi og BMW stasjonsvogner nærmest flygende over bakketoppen. De holdt åpenbart på med kappkjøring. Farten på bilene var garantert over 140 km/t. Vi måtte bråstoppe, for å unngå en ulykke, sier Kvamsø Pettersen. Hun har også ellers lagt merke til mye råkjøring i regionen. Hun håper sjåførene vil ta til vettet.

– Jeg ble naturlig nok vettskremt av opplevelsen i Tinnbua. Etterpå satt jeg og skalv i bilen. Det de driver med er trafikkfarlig både for seg selv og andre. Tenk bare på alle dyrene som ferdes over veien i området. Jeg skjønner ikke at de tør holde på slik, konstaterer Trude Kvamsø Pettersen.

Verre

Linda Lund og familien er bosatt ved Ervika, nær kommunegrensa til Ørland. Selv om heimen ligger 300-400 meter fra hovedveien, merkes det godt når råkjørerne passerer.

– Jeg har bodd her i tre år, men i sommer er det verre enn noen gang. I løpet av en periode på fjorten dager råkjørte de hver kveld. Det var så ille at babycallen slo ut hver gang, selv om rutene på rommet var lukket. Da jeg gikk opp for å sjekke babyen, sov den godt. Det var alltid bilene som utløste babycallen, sier Lund.

Problem

Også Lund påpeker andelen ville dyr i området. Hun frykter det vil skje en alvorlig ulykke, hvis råkjørerne opptrer likedan i fremtiden.

Laila Lund sier det i sommer har vært mye råkjøring forbi Ervika. Foto: Privat