Fra nyttår tok pendlere til Trondheim i bruk en splitter ny hurtigbåtterminal på Brattøra. Bygningen har derimot fått sterk kritikk for manglende service og dårlig komfort. Ikke minst har benkene i ventehallen blitt kritisert for å være vonde å sitte på.

Eier Sør-Trøndelag fylkeskommune lovet i januar at klagene på tilbudet skulle tas til følge. Siden da har man blant annet fått på plass kioskautomater og bedret informasjonstavlene. Setene på benkene er samtidig snudd, slik at de reisende sitter litt stødigere. Underlaget er derimot det samme, og ifølge blant andre Trondheimsfjorden pendlerforening altfor harde. Den eneste endringen er to enslige puter som dekker èn sitteplass. Når fosna-folket.no kontakter fylkeskommunen, lover de at alle sitteplassene nå skal forbedres.

Bytter alt

– Vi bytter ut alle benkene, slik at de reisende får tilfredsstillende komfort. Vi kommer naturlig nok ikke til å sette inn skinnsofaer. Men det skal bli en oppgradering, slik brukerne har etterspurt, sier rådgiver Eivind Myhr i fylkeskommunens samferdselsavdeling.

– Fylkeskommunen har lovet dette siden januar. Er dette nå endelig bestemt?

– Ja. Vi vil ha et møte med entreprenøren i dag. Benkene kommer til å være på plass innen utgangen av august. Vi beklager samtidig at dette har tatt lang tid.

– Er entreprenøren innforstått med dette?

– Som eier av bygningen er vi klare på at tilbudet må forbedres. Vi har derfor vært i dialog med entreprenøren. Skulle det mot formodning bli aktuelt, vil vi beordre at jobben blir gjort. De reisende kan være sikre på at dette blir gjennomført.

– Hvordan er økonomien i dette, og hvor tas pengene fra?

– I første omgang handler det om det praktiske, så får økonomien avklares etterpå. Det er uansett ikke snakk om store kostnader. Dette er noe fylkeskommunen både bør og skal investere i. Det blir for øvrig også benker på utsiden av bygget. Disse er del av det pågående byggeprosjektet, også når det gjelder finansieringen.

– Det har så langt vært oppgradering av kun ett sete i terminalhallen. Hvorfor er disse putene satt ut?

– Det har vært et forsøk fra entreprenøren. Putene er satt ut som mulig løsning for å bedre komforten. Man har derimot gått bort fra den, siden putestoffet kan være lett utsatt for hærverk. I tillegg er de utfordrende å vedlikeholde. Vi foretrekker derfor en løsning med nye benker, sier rådgiver Eivind Myhr i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Innspill

Thomas Engen er nestleder i Trondheimsfjorden pendlerforening. Han er fornøyd med at fylkeskommunen nå vil bytte ut benkene i terminalhallen.

– Dette er gode nyheter. Vi har ventet lenge på dette, og er spente på resultatet. Vi har i utgangspunktet ikke store krav. Vi håper i så måte at fylkeskommunen inkluderer oss i prosessen. Som brukere er det en fordel å kunne komme med innspill. Det øker sjansen for at resultatet blir så bra som mulig, sier pendler Thomas Engen.

Fylkeskommunen bygde ny hurtigbåtterminal til 80 millioner kroner. Mottakelsen blant brukerne har tidvis vært kritiske. Foto: Magnus Okstad