I dag morges ble Ivar Asbjørn Fallmyr, enhetsleder for kommunalteknisk i Rissa kommune, informert om skader på hovedkloakkledningen i Råkvåg. Ifølge enhetslederen er det snakk om en viktig sjøledning som har utslipp fra hele Råkvåg. Det er uvisst akkurat når skaden inntraff.– Det var snakk om lukt før helga, sier Fallmyr.– Bader i kloakkI en e-post Fosna-Folket har mottatt forteller en tipser at «Øykskjæret som tidligere var et yndet badested er igjen tilgriset.» Tipseren mener det er synd at fjæra var tilgriset under «Råkvåg anno 1930.»

– Barn og voksne bader i kloakk, skriver vedkommende.Håper problemet blir løst i dag

Enheteslederen forteller at ledningen går relativt dypt. Han spekulerer i om det kan ha vært en båt som har ankret opp som gjorde skade på ledningen. Kommunen beklager at det har skjedd, men Fallmyr er klar på at slikt likevel kan skje.–  En lokal entreprenør sjekker og utbedrer feilen. Forhåpentligvis blir det reparert i løpet av dagen, opplyser Fallmyr, som har det kommunale ansvaret for at skaden blir utbedret.Se også: Feirer med pils, ikke «karsk»

– Øykskjæret som tidligere var et yndet badested er igjen tilgriset. Barn og voksne bader i kloakk, skriver fotografen i en e-post. Foto: MMS-tipser