Mye av Fosen har mandag morgen og formiddag vært preget av tåke. Denne skal ifølge Meteorologisk institutt lette utover dagen. Ifølge vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid vil de neste dagene preges av variert vær.

Varmt

- Mandag ser ganske bra ut for Fosen sin del. Regionen har ennå mye varm luft, og temperaturene vil nok nå over 20 grader. I indre strøk av Fosen er det samtidig utrygt for noen tordenbyger. Tirsdag blir det trolig enda varmere, med anslagsvis opptil 25-26 graders varme. Været ligger an til å bli fortsatt fint. Det  kan komme noen lokale ettermiddagsbyger, uten at det er veldig trolig, opplyser Fagerlid. Det kan også bli en del overskyet vær i perioden.

Vestavær

Fra onsdag ser det derimot ut til at godværet er over for en liten stund. I hvert fall for dem som ønsker fortsatt sol og varme. Da ligger det an til godt, gammeldags vestavær.

- Et lavtrykk fra vest er på på tur innover regionen. Onsdag og spesielt torsdag blir det trolig nedbør og kaldere. Temperaturene kan falle til om lag 15 grader. Med vestaværet ligger det også an til jevnt mye nedbør. Det ser samtidig ut til at værtypen er forbigående, og at det igjen blir godvær etter noen få dager. Men det er foreløpig litt tidlig å anslå mer eller mindre sikkert, anslår meteorolog Geir Ottar Fagerlid.