Politidirektoratet har nå fått klarsignal fra regjeringen om at de de kan bruke Forsvaret i terrorberedskapen.

– Politidirektoratet har sendt flere bistandsanmodninger til Forsvaret i kveld. Alle anmodningene er godkjent av Justis- og beredskapsdepartementet og av Forsvarsdepartementet, sa seniorrådgiver Wemunn Aabø i Politidirektoratet til NRK fredag kveld. NRK erfarer at dette gjelder bruk av Heimevernet, Forsvarets spesialkommando, Marinejegerkommandoen og Hans Majestet Kongens Garde.

- I første rekke kan det bli aktuelt å stille opp hvis terrorberedskapen drar ut tid, at politiet blir sliten og at vi da går inn og avlaster. Akkurat nå sliter det på politiressursene. Det andre momentet som kan bli aktuelt er en innkalling hvis beredskapsnivået øker enda mer.

-Ja, det må vi nok, sier Grønning, og slår fast at han aldri har opplevd noe lignende i sin tid i Heimevernet.

VG skriver at soldatene vil i første omgang bli brukt til vakthold, eller objektsikring av samfunnskritisk infrastruktur, ifølge politidirektør Odd Reidar Humlegård.

I en pressemelding fra Politidirektoratet informeres det om politiberedskapen er fortsatt forhøyet, etter at politiet onsdag 23. juli mottok informasjon om at noen planlegger å gjennomføre en aksjon mot Norge.

- Vi vet fortsatt ikke om dette er opplysninger som stemmer. Vi vet heller ikke hvor et mulig angrep kan skje. PST jobber med å innhente mer informasjon, og vi håper at situasjonen blir avklart så snart som mulig, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Er du på reise og er rammet av den økte kontrollen? Send et tips til 2399 med kode FF TIPS eller ring til vakthavende journalist, Paul Aage Hegvik, telefon 466 29 601.