- Vi håper dette bassenget holder i 40 år – like lenge som det gamle.

Kommuneingeniør Karen Grinnen viser stolt frem en svømmehall som har gjennomgått en solid ansiktsløftning det siste året. 30 millioner er prislappen på det ”nye” bassenget som åpner 1.september. Da har ørlendingene vært uten basseng og svømmeundervisning siden juni 2012.

Kan ”pipe” seg inn

- Jeg har virkelig tru på at dette blir knaill! Det er artig at bassenget har blitt så flott, sier hun fornøyd.

Åpningstidene blir de samme som før: Det blir åpent både på kveldene og på lørdager. Det åpnes også for morgensvømming to ganger i uka. Men alt annet er ganske nytt. Nytt ventilasjonsanlegg, ny foajé, nytt stupebrett og ny handikapgarderobe. For å nevne noe.

- Det blir også et helt nytt betalingssystem som gjør at man slipper å dra frem lommeboka hver gang. Man kjøper brikker som enkelt kan henges på nøkkelknippet. Så ”piper” man seg bare inn, sier hun.

Får låsbare skap

Hun tror også fosningene vil sette pris på at det nå blir låsbare garderobeskap.

- Før leverte man mobiler og verdisaker i foajeen. Det var jo litt av et styr for å finne den riktige mobilen igjen! Nå blir det garderobeskap som låses med en tikroning du får igjen etterpå, akkurat som på Pirbadet, sier hun.Mer barnevennlig sklie

En annen nyvinning er en flat forlengelse av badesklia. Man stopper altså opp i selve sklia, ikke i bassenget. Dermed blir det bedre plass i bassenget.

- Sklia blir dermed mer barnevennlig for de minste, som slipper å havne uti det store, sier hun.

En ny foajé vil møte innbyggere og skoleelever i september.