AtB har nå invitert kommunene i fylket til mer dialog, for å få på plass et så godt kollektivtilbud som mulig. Selskapet har som kjent fått tidvis sterk kritikk for flere av sine rutetilbud. AtBs administrerende direktør Janne Sollie sier til Fosna-Folket at invitasjonene til dialog har vært planlagt.

Avklare

– Dette gjøres for å kunne gi kundene et så godt tilbud som mulig. Da er det naturlig at vi følger opp dialogen med kommunene. Dette har vi nå tatt initiativ til, påpeker Sollie.

– Er dette en erkjennelse av at AtB har gjort en for dårlig jobb på dette området?

– Vi har hatt møter med kommunene også før rutene ble bestemt. Vi innser samtidig at det har vært en del problemer underveis. Å ha videre dialog med kommunene har derimot alltid vært plana vår. Da kan man avklare dagens situasjon, og tilpasse tilbudene deretter. Det er en naturlig del av prosessen med å etablere et rutenett.

Taxi

Første uka etter høstferien vil det innføres bestillingstransport på lokale ruter på Fosen og Hitra. Det kan innebære bruk av taxi. Dette vil innføres i områder som er minst lønnsomme, med tanke på å ha faste bussruter.

Underskudd

AtB påpeker i invitasjonene at det ikke kan bruke mer penger på rutetilbudene. Man ønsker i stedet å få mer ut av dagens midler, ved å få flere reisende.

Selskapet gikk i fjor med 125 millioner kroner i minus, sammenlignet med bevilgningene fra fylkeskommunen. I juni i år lå selskapet an til et underskudd på 108 millioner kroner i 2014. I så måte er trafikktallene viktige for framtidas tilbud og billettpriser.

Kritisk

Osen-ordfører Jørn Nordmeland (V) synes initiativet til AtB er positivt. Han er samtidig sterkt kritisk til selskapet, med tanke på tidligere erfaringer. Nordmeland mener AtB har skapt problemer for seg selv, ved ikke å ha involvert lokalmiljøene nok tidligere. Ordføreren tviler på at den varslede dialogen vil komme osingene til gode.