En livsfarlig lek har utviklet seg på Skauga bru ved badestranden på Langsand i Rissa i sommer.

Flere unger leker seg på brua med å sparke fotball og til og med legge seg, eller hoppe ned i veien foran biler som kommer kjørende.

Null respekt

- De har ingen respekt for at bilister må bråbremse for å ikke kjøre på dem, sier Lena Hermstad som har sett dette mange ganger i sommer.

- De bryr seg ikke om folk snakker til dem, de holder på nesten hver ettermiddag. Det kan være så mange som opp mot 15 unger fra åtteårsalderen og oppover, anslår Lena som bor slik til at hun ser brua, i tillegg til at hun kjører over den hver dag til og fra jobb.

Hun oppfordrer nå foreldre til å ta en prat med ungene sine om dette.

Fra fb

Noen har også skrevet på facebook om nestenulykker på brua og at de har snakket med ungene, uten at det ser ut til å ha bedret seg. Når bilister kommer fra Hasselvika er det en ganske krapp sving like før brua og dermed liten oversikt.

Utdrag fra fb:

"Lurer på hva foreldrene tenker med og la barn, noen av dem ikke så gammel få leke seg opp på Skauga brua, 2 små gutter legger seg ned i veibanen rett foran bilen vår når vi kom kjørende.."

Politiet

Ved Rissa lensmannskontor har de ikke fått inn meldinger om farlig lek på Langsand.

- Dersom folk ser noe slik må de melde fra til oss. Dette er ille, sier politibetjent Terje Hassel. Han ber også om at foreldre tar en prat med sine barn og hvor farlig slik lek kan være, og lover at politipatruljene kan ta en tur i området for å sjekke når det passer sånn.Les også: Menneskeliv kan gå tapt