- Bjugn har Høybakken og Karlestrand, Åfjord har Hosensand og Rissa har sin Langsand. Men dette her kan ikke kalles innbydende, fastslår Høyre-politiker Torhild Aarbergsbotten.

Langt til vannet

Hun står på Bruholmen, et populært område for turgåere på Brekstad. Men badebuksa og engangsgrillen blir som regel igjen hjemme.

- Det er få steder å sole seg eller grille her. Det er også veldig mye stein og tang.  Ved lavvann må man ha på sko og gå hundre meter før man når vannet, sier hun.

Hun mener at hvis Ørland kommune skal lokke til seg turister og nye innbyggere, da må Brekstad kunne tilby en fin badestrand i nærheten av sentrum.

- Vi har jo stranda på Austrått. Det er dessuten flott at ørlendingene besøker de andre kommunene i Fosen. Men i fremtiden vil stadig flere bo sentrumsnært i leiligheter uten hage. Da blir slike friluftsområder nært sentrum stadig viktigere. Det er faktisk en kommunal oppgave å sørge for en god badestrand, mener hun.

Ansiktsløfting

Hun lover at Høyre i det første kommunestyremøtet etter sommerferien vil fremme et forslag om å gi Bruholmen en real ansiktsløftning før neste sommer. Aarbergsbotten foreslår en liten molo som avgrenser badevika mot industriområdet i Brekstadfjæra.

- Da vil man kunne lage en lun vik på dager som ikke er like varme som nå. Normale somre i Trøndelag er jo ikke så varme. Graver vi vika litt dypere slipper vi også den ekstreme fjæra. Jeg tror ikke det er så mye arbeid som skal til før det blir adskillig bedre, sier hun.