Årsaken til meldingen om tvangsavvikling var at Brønnøysund-registrene mangler et navn på revisor. Noe som umiddelbart ble rettet opp, så grunnlaget for tvangsavviklingen var da borte, men prosessen måtte gå sin gang.

- Regnskapsføreren hadde glemt å innberette revisorskifte til Brønnøysund, forklarer Brovold.

Treskjærerbedriften startet på nytt etter konkursen for sju-åtte måneder siden og går godt.

- Vi har gode tall, god sikkerhet og det har ikke vært stopp på grunn av dette. Sparebank 1 har garantert for oss, opplyser Brovold.

Han synes det som har skjedd er veldig ubehagelig.

- Vi har bygd opp sju-åtte arbeidsplasser, og når man starter en ny bedrift er det viktig å ha tunga rett i munnen slik at alle formaliteter kommer på plass. Jeg trodde jeg hadde det klart, men her har altså regnskapsføreren glemt å innrapportere et navn.

Brovold opplyser at det er flere som har blitt utsatt for det samme, og han mener systemet kanskje burde vært annerledes, med mer informasjon når det bare er slike formaliteter som ikke er i orden som skaper en slik situasjon.

- Vi har bygd opp egenkapital og har ingen kreditorer av betydning, utenom staten. Vi har store ordrereserver og butikken i Trondheim går godt. Det var som sagt bare et navn som ikke var på plass, og det er bare meg som taper penger på dette. I løpet av juli skal alt være i orden igjen, sier Kjell Brovold.