Fosna-Folket meldte i går om overforbruket av vann i Åfjord. Kommunens driftsavdeling uttalte at mange innbyggere ville bli vannløse på fredag, hvis forbruket fortsatte i samme tempo. Fagarbeider Harald Salbuvik sier at anmodningen om måtehold har virket.

- Vannverket i sentrum lå som sagt an til å bli tomt for vann på fredag. Nå er det motsatt. Forstsetter forbruket som nå, vil bassenget være fullt på fredag. Etter at Fosna-Folket omtalte saken, merket vi straks en en nedgang i forbruket. Det er utvilsomt godt nytt, konstaterer Salbuvik til fosna-folket.no. Det var Adressa som onsdag morgen først meldte at vannsituasjonen var stabilisert.

Godvær

Vannverket på Melan dekker både sentrum, Skråfjorden, Ratvika, Lauvøya, Barøya og Kroken. Kommunen oppfordrer innbyggerne til fortsatt måtehold. Ikke minst med tanke på værmeldinga fremover.

- Selv om situasjonen har bedret seg, bør folk fortsatt være forsiktige med vannforbruket. Det er meldt godvær, noe som kan gi utfordringer igjen senere. Sist gang avisa omtalte saken, ble det bra en kort periode. Deretter var det tilbake på overforbruk, i forhold til produksjonen. Vi håper innbyggerne denne gangen legger anmodningen om måtehold på minnet. Hvis ikke får vi problemer igjen på nytt, avslutter fagarbeider Harald Salbuvik i Åfjord kommune.