Åfjord kommune innførte nylig begrensninger på bruken av vann. Lite nedbør og høyt vannforbruk har redusert vannlagrene kraftig. Med enda mer godvær den siste tida, har situasjonen de siste dagene forverret seg. Det gjelder spesielt ved hovedvannverket i sentrum.

Tomt

– Slik det ser ut nå, blir innbyggerne stående uten vann fra fredag. Situasjonen er utvilsomt prekær. Hvis forbruket fortsetter som nå, går det rett og slett tomt for vann, sier Harald Salbuvik i kommunens driftsavdeling. til Fosna-Folket.

Det siste døgnet skal det ha blitt brukt 120 kubikkmeter vann mer enn produksjonen. Tallene er hentet fra vannbassenget på Melan. Det dekker flere områder av bygda. De inkluderer sentrum, Skråfjorden, Ratvika, Lauvøya og Kroken.

Ferietid

Situasjonen for Stoksund er litt mindre dramatisk, selv om det også her er lite vann. Ved dette vannverket hentes det råvann, med innlagt bruk av klor. Kommunen håper nå på nedbør, slik at situasjonen kan bedre seg.

– Når det er ferietid, brukes det enda mer vann. Folk er mer hjemme, og det er ekstra mange hytteeiere i bygda. Med det været som har vært, er det ikke overraskende at vannforbruket er høyt. Det setter ekstra krav til at folk tar hensyn, og sparer på vannet. Vi håper folk tar oppfordringen på alvor, sier Harald Salbuvik i Åfjord kommune.

Åfjord kommune har senere meldt om vanningsforbudet også på sine hjemmesider.