«Interessegruppe for bevaring av Uthaug havn» er navnet på facebookgruppa Signhild Storlien Lund har stiftet.

Sia torsdag i forrige uke har gruppa rukket å få 269 medlemmer, og det legges stadig til noen nye.

– Responsen har vært god, sier Lund. Grunneieren av gården vest for stormoloen er en av dem som vil bli mest berørt når store deler av havneområdet bygges ned som industriområde. Lund sier at utbygginga kanskje er mer omfattende enn folk våger å tru.

Formål

Ideen til gruppa fikk Lund da hun besøkte Wenche Sørdal og Rolf Ulriksborg torsdag kveld. De kom på at det gikk an å stifte ei eller anna slags interessegruppe som skulle markedsføre seg på Internett. Gruppa skal jobbe for å hindre at Uthaug Havn forvandles til et industriområde.

– Jeg har aldri laga ei nettside tidligere, men det var det heller ingen av de andre som hadde gjort. Det ble til at jeg fikk jobben, sier Lund. Samme kveld var hun i gang, og utpå natta var hun på Facebook og hadde dratt i gang gruppa.

Landskapet

«Vi vil ikke bytte ut historiske og vakre Uthaug havn med sitt åpne landskap, småbåter, sjarmerende naust, vakre gårder og fine småhus, grønne enger og beitende kyr til fordel for store industribygg, kontieinerhavn og økt tungtrafikk! Vi som er glade i Uthaug må samle oss og stoppe denne galskapen!» Dette skriver Lund på framsida av gruppa.

Rammer

Det vises deretter til planene som er lagt fram til høring. At naust-rekka på østsiden av moloen fjernes til fordel for industriareal, deler av indre molo fylles igjen til fordel for industriareal. Sjøosen på vestsiden av moloen fylles igjen og området helt opp til vegen legges ut til industriareal.

– Dette innbefatter all bebyggelse på min gård, husene jeg bor i, og jord som tilhører gården. Det rammer også min naboer vest for meg og nord/øst for meg, skriver Lund.

Høring

Etter høringsfristens utløper 11. august skal formannskapet og kommunestyre i Ørland ta stilling til hvordan arealplana Uthaug skal være. Lund sier det stor fare for at Uthaug og innbyggerne taper kampen om de ikke kommer seg på banen og kjemper for det stedet.

– Alle som har et forhold til Uthaug er invitert til å delta i denne facebook gruppa. Del dine tanker, synspunkter, ideer, bilder og filmsnutter, oppfordres det til.

For alle

Lund oppfordrer alle venner og venner av Uthaug til å slenge seg med i facebookgruppa.

– Nå trenger vi hverandre, om vi er unge eller gamle, bor på Uthaug eller andre steder, er nyinnflyttet eller har bodd her et helt liv, er første generasjons Ørlending eller som meg femte generasjon. Vi må stå sammen for Uthaugs framtid, oppfordrer initiativtakeren til interessegruppa.

Les også: - Jeg finner ikke ord!