Firmaet Johs. J. Syltern as signerte denne uka to store kontrakter. Den ene er firmaets største noensinne.

Åfjordfirmaet signerte tidlig onsdag kontrakten med Sarepta Energi, som skal bygge ut andre del av Ytre Vikna vindkraftverk. Anleggsarbeidet på Ytre Vikna vindpark del to er den største ordren til bedriften noensinne. Ordresummen er ikke offentlig, men den tidligere rekordkontrakten var på knapt 160 millioner kroner.

Alt arbeid

Utbyggeren tar forbehold om at finansieringen kommer på plass i høst, noe som visstnok skal være en formalitet. Arbeidet med kraftverket vil etter plana starte på nyåret, og være ferdig vinteren 2016. Montasjene av de 40 møllene vil starte 1. april 2016. Johs. J. Syltern har fått totalentreprisen på oppdraget, som inkluderer alt arbeid utenom frakt og montering av møllene.

Milepæl

Etter å ha signert kontrakten for Ytre Vikna, ble senere på dagen papirene underskrevet for fylkesvei 715. Johs. J. Syltern var som kjent lavest i pris i anbudsrunden, på arbeidet med fire kilometer av Fosenvegene. Strekninga går fra kommunegrensa Rissa-Leksvik ved Kråkmo til Olsøykrysset. Kontrakten er på 111 millioner kroner. Daglig leder Øystein Syltern er naturlig nok godt fornøyd med tildelingene.

– En slik dag får firmaet neppe oppleve igjen. Å signere to så store kontrakter etter hverandre er en milepæl i bedriftens historie, sier daglig leder Øystein Syltern til Fosna-Folket.

Arbeidet med fylkesvei 715 vil for øvrig starte i september. Jobben skal være ferdig til høsten 2016.