Mannen var i kjelleren da han hørte at et vesen dunket bort kjellervinduet. Han så ikke noe, men gikk ut kjellerporten for å ta vesenet i nærmere øyesyn. Der observerte han et nøste som tok kutet over ekra og forsvant bak nova på et uthus i nabolaget.

Rømte

Foran trappa si var han i ferd med å støpe en platting, og dyret hadde satt spor i den våte sementen. Sporene har han valgt å ikke pusse over inntil han får fagfolk til å se på det.

– Jeg fikk bare et glimt av dyret, og det er umulig å si om det var en ung grevling eller noe annet, sier observatøren.

Skogsbrukssjef i Ørland og Bjugn, Edmar Bakøy, har ikke klart å artsbestemme sporene ut fra de førte bildene han fikk.

Uklar opprinnelse

Bakøy fikk tilsendt et mobilbilde uten noe objekt som hjelper til å berømme størrelse.

– Det er veldig vanskelig å se størrelsen på sporene du har tatt bilde av. Formen kan etter det jeg kan se ligne litt på mårhund, uten at jeg kan si noe sikkert, skriver Bakøy i en mail til .

Beskrivelse

Bakøy har lagt ved en beskrivelse av sporene til denne asiatiske inntrengeren.  Her beskrives sporene slik:

«Mårhundspor har en symmetrisk form med avtrykk etter fire tær der klørne vises ved passende underlag. Men det skiller seg fra andre hundedyr ved den runde formen, og kan ved første øyekast ligne sporene av et kattedyr.»

Størrelsen

Enn videre heter det i artsdatabankens beskrivelse at framfotavtrykket er noe større enn avtrykket etter bakfoten. Generelt skal sporstørrelsen være 4–5,5 cm, og det er derfor mulig å forveksle små hundespor med mårhundspor.»

Skogbrukssjefen er på ferie og kan ikke følge opp saken videre. Han vil likevel gjerne ha tilbakemeldinger i tilfelle det blir observert mårhund i området.