To dager etter å ha sendt brev til Forsvarsbygg for å få avklart sannsynligheten for en statlig regulering av Ørland Hovedflystasjon, fikk ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp) svar tilbake. I brevet forteller Forsvarsbygg at statlig regulering foreløpig er lagt på hylla. Gjennomførte drøftinger mellom partene har ført til vesentlig mindre avstand.

Brevet fra Søreide

I brevet, datert 25. juni, anmoder forsvarsminister Ine Marie Søreide Kommunal- og moderniseringsdepartementet om å gjøre forberedelser til en statlig overtakelse av reguleringsplanprosessen for Ørland hovedflystasjon. Hun sier blant annet:

«En konkret anmodning om å iverksette statlig plan vil bli fortløpende vurdert. Dersom det viser seg at prosessen mellom kommunen og Forsvarsbygg ikke fører frem, vil Forsvarsdepartementet sende frem en anmodning om at statlig plan iverksettes».

Uenige om støytolkning

Drøftingene mellom Forsvarbygg og Ørland kommune har imidlertid vist at det nå kun gjenstår én uenighet mellom partene, og det handler om hvilke støygrenser som skal anvendes. Denne uenigheten ligger imidlertid mellom Forsvarsbygg og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Ordfører Hallgeir Grøntvedt forteller at han er glad for at statlig regulering foreløpig er uaktuelt, og roser Forsvarsbygg for et så hurtig svar midt i ferien.

- Det er fortsatt uenighet mellom Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Forsvarsbygg om tolkningen av reglene rundt støygrenser, men Grøntvedt forventer at denne faglige uenigheten mellom to statlige organ ikke vil føre til at lokaldemokratiet blir satt på sidelinjen, heter det i en pressemelding fra Ørland kommune.