Ørland har så langt i år hatt seks konkurser.  Bjugn har det samme, mens Rissa har fem konkurser. Samtdig kan kommunene Osen, Roan, Åfjord og Leksvik glede seg over at ingen bedrifter er konkurs dette året.

Kort levetidSiste konkurs som er registrert er en klesbutikk, Bora Fashion AS, som ble etablert da kjøpesenteret Yrjartun på Brekstad ble åpnet i april i fjor. Butikken havnet i skifteretten onsdag i denne uka.  Eierne valgte å gå til oppbud sjøl.

Entreprenører og eiendomsselskapEn entreprenør på Brekstad med personlig firma er også konkurs. Det samme er et eiendomsselskap, Trettenget Eiendom AS, som blant annet sto bak renoveringen av den gamle kvinneforlegningen ved Tingvoll på Brekstad. En entreprenør er også konkurs i Bjugn, - Mandal-Bygg as.

Ulike næringer i RissaSeks firma i ulike bransjer er konkurs. Filtprodusenten Tuva Tøv as, er en av dem mede konkursåpning 7.mai. Fosna-Folket skrev om konkursen i mai, men siden den gang er det etablert et nytt selskap, Tuva Tøv Design as. Firmaet Båt og varmeservice er også konkurs. Det samme er firmaet Fosenbandagisten as, en butikk som solgte medisinske og ortopediske artikler. Videre er Rissa handelslag SA og Rissa bilomsetning as rammet av konkurs.

- Mange er flinkeAdvokat Lars Erik Solli på Ørlandet er bobestyrer for flere av konkursene. Om butikk- og restaurantdrift i sin helhet sier han at det hovedsaklig dreier seg om sviktende omsetning. Banksjefen i Ørland Sparebank, Pål Talmo, gikk for noen måneder siden ut med en advarsel til etablerere om at det for enkelte  kan være lurt å vente med å starte virksomhet som dette.- Ting vil ta tid. Det kan gå både to, fem og ti år før de store tingene skjer, sa han til Fosna-Folket i januar i år.Advokat Solli er klar på at mange er flinke til å gå til skiferetten sjøl, før de driver på kreditors regning. -Dette er veldig bra, sier han. Om tvangsavviklingsbo forklarer han at dette ofte er formelle feil som er gjort i de ulike selskapene. -Det er flere som mangler revisor eller ikke har levert regnskap. Brønnøysundregistrene sender ut automatisk melding til tingretten om at dette ikke er gjort. Dette er feil som ofte blir rettet opp, og er ikke knyttet opp mot økonomi, sier han.