Lokal- og fylkespolitikeren inviterer til et bedre tverrpolitisk samarbeid på Ørlandet. Dette for enda bedre å ivareta innbyggernes interesser, når det gjelder utbyggingen av kampflybasen. Hun viser blant annet til ordførerens utspill i mediene, om diverse tiltak for å hjelpe de støyberørte. Aarbergsbotten mener man lokalt heller bør ha en felles strategi for dette arbeidet.

Invitere

– Det er viktig at alle trekker lasset i samme retning. Da er det uheldig når enkeltpersoner kommer med personlige utspill i avisa, som ikke er drøftet med oss andre. Denne saken er enormt viktig for mange innbyggere. Det setter store krav til at lokale politikere og Støygruppa har en felles strategi, der alle er enige om innholdet. Slik er det dessverre ikke i dag, forklarer Aarbergsbotten.

Som et resultat av dette, vil hun i formannskapet over sommerferien invitere til tverrpolitisk samarbeid, og en fremtidig konkret strategi. At Høyre sitter i regjering, mener hun taler for at lokallaget bør involveres mer, i arbeidet opp mot den nasjonale politiske ledelsen.

Oppfølging

– Det må etableres et samarbeid mellom Støygruppa Ørland og kommunen. Det er et forslag Ørland Høyre tidligere har fremmet for kommunestyret, i forbindelse med reguleringsplana for flystasjonen. Den gang fikk vi ikke tilslutning fra posisjonspartiene. Vi mener det nå er på tide å understreke behovet på nytt, poengterer Aarbergsbotten. Hun legger til at Høyre og FrP er godt fornøyde med den vedtatte reguleringsplanen for kampflybasen, som er svært lik tidligere forslag fra partiene.

– Jeg vil også fremme forslag om at kommunen i mye større grad må sørge for oppfølging av de støyberørte, som må ha behov for hjelp av faglig personell. Kommunen får flere millioner i ekstra skjønnsmidler fra staten. Da må det finnes rom for å følge opp den enkelte, som står midt oppe i en vanskelig situasjon. Jeg er overbevist om at både fylkesmann og departement vil godkjenne at midler brukes til dette formålet, mener Torhild Aarbergsbotten.

Åpen

Ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp) avviser kritikken om manglende vilje til samarbeid. Han peker blant annet på at han opp gjennom årene har samarbeidet med flere partier, når han har sittet i posisjon.

– Jeg har alltid vært åpen for godt samarbeid, på tvers av partigrenser. Det viser min lokalpolitiske historie. Samtidig er det ikke til å legge skjul på at posisjonen og opposisjonen på Ørlandet har hatt utfordringer seg i mellom. For eksempel under budsjettbehandlinga i fjor høst, da opposisjonen avviste ethvert utspill om samarbeid. Når det gjelder soloutspill, kan nok andre se seg selv i speilet først, før man anklager andre, sier ordføreren. Han understreker samtidig at hans dør alltid står åpen, med tanke på god og konstruktiv dialog.

– Jeg er enig i at godt lokalt samarbeid er viktig. Derfor er min dør alltid åpen, for den som har konstruktive og gode innspill. Det gjelder både for Torhild Aarbergsbotten og alle andre, avslutter ordfører Hallgeir Grøntvedt.