Andrea Rice holder konsert på tre steder i nærmeste framtid.

Første opptreden er torsdag 17. juli. Da spiller hun på Vingsandkroa i Osen. Fredag 18.juli har hun forflyttet seg til Prestlia seter i Leksvik. For folk bosatt i de ytre deler av Fosen vil det bli mulig å høre henne lørdag 19. juli, på Bjugn Bygdetun Mølnargården.

Bygdemusiker

Det er først og fremst bygdene og tettstedene i Sør-Norge som får besøk av Andrea Rice og hennes musikere.

Når Andrea Rice planlegger sine turneer i Norge, søker hun samarbeid med institusjoner og enkeltpersoner som formidler historiske tradisjoner. Andrea vil gjerne at folkesanger, som er tonesatte fortellinger fra dagliglivet før og nå, skal framføres på slike arenaer.

Dette fører ofte til at konsertene holdes «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» og Andrea, hun overrasker publikum både hva gjelder kvalitet og formidlingsglede.

Formidler

Hun blir ofte spurt om hvorfor hun er her på et lite sted fremfor større arenaer, da svarer hun: Den nærhet til publikum jeg får ved disse anledninger, er viktig for at repertoaret og folkesangene skal bli den «storytelling» de var ment å være.

Andrea er både sanger og musiker (gitar og irsk harpe), som band har hun med seg Fee Dobbin (bass og bodhran) og Mark Haddock (banjo, mandolin og tenor gitar)

Andrea hadde sin første turne rundt om i Norge sommeren 1999 og ble så populær at hun er blitt invitert tilbake hvert år sia.