Lørdag 12. juli holder som kjent Ranheims A-lag fotballskole i Åfjord. Tilbudet er for jenter og gutter på hele Fosen, i alderen 12 og 13 år. Trondheimsklubben sier de ankommer Fosen med sine beste menn.

Samspill

- Vi stiller opp med i utgangspunktet fullt A-lag. Deltakerne på fotballskolen vil bli delt opp i grupper på ti spillere. To-tre A-lagsspillere fra Ranheim blir instruktører på hver gruppe. Så har man treningsøkter med ulikt innhold. De inkluderer teknikktrening, samspill, samt spillsekvenser med fire eller fem på hvert lag, forklarer sportslig leder Stig Winsnes.

Etter fotballskolen blir det seminar om lagbygging og spillerutvikling. Seminaret kan være aktuelt for trenere og lagledere i fotballklubber på Fosen. Det samme gjelder for andre som kan ha interesse av temaene.

Knytte bånd

Ranheim ligger for tida på tredjeplass i 1. divisjon. Klubben slo som kjent Rosenborg ut av årets NM. I Åfjord blir det også treningskamp på Åset, mot et forsterket Åfjord-lag. Winsnes gleder seg til både kampen og opplegget for øvrig.

- Vi tror det blir en flott dag med godt faglig innhold. Vi ser også fram til å møte Åfjord. Vårt andrelag har møtt dem i tredjedivisjon, noe som ble et tett oppgjør. Det er samtidig flott å stille opp når den nye kunstgressbanen innvies. Ranheim er en klubb for trøndere, og det er fint å knytte bånd med andre klubber i regionen. Vi gleder oss til å besøke Fosen, og håper så mange som mulig vil delta sammen med oss, avslutter sportslig leder Stig Winsnes.

Arrangementet er for øvrig et samarbeid mellom Ranheim IL og TrønderEnergi. Åfjord IL står som vertskap for dagen.