- Det var et marinefartøy som fant ham. Vedkommende ble plukket opp av et Sea King-helikopter og fraktet til Ørland hovedflystasjon, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Funnet sør for Gjæsingen

Hovedredningssentralen ble varslet om funnet klokken 11.30 i formiddag. Kajakkpadleren ble funnet sør for øya Gjæsingen.– Den omkomne mannen er vedkommende som ble meldt savnet, bekrefter operativ leder i Fosen lensmannsdistrikt, Hallgeir Stjern.

Fant tom kajakk

En norsk mann i 50-årene la i går formiddag ut med kajakk fra Haldorhavn i Bjugn kommune. Familien til mannen hadde sist kontakt med ham i går ettermiddag. Det ble i dag satt i gang en redningsaksjon etter mannen, da han ikke kom tilbake etter turen. I formiddag ble kajakken funnet tom ved øya Gjæsingen i Bjugn kommune.

Sivile bidro

Sea King-helikopter, redningsskøyter og to F-16-fly fra Ørland hovedflystasjon deltok i søket etter mannen. Politiet iverksatte også strandsøk.

- Vi skal ut på sjøen for å søke i strandsonen. Sivile har også sagt seg villig til å bidra, opplyste innsatsleder Hallgeir Stjern ved Fosen lensmannsdistrikt i formiddag, før mannen ble funnet.