Under vignetten «Norge på langs for veteransaken» arrangerer NVIO stafett fra Lindesnes til Vardø, for å sette fokus på veteranenes innsats for fred, sikkerhet og stabilitet i verden. Ei budstikke fungerer som stafettpinne.

Grunnloven

Ifølge et rundskriv fra organisasjonen blir stafetten arrangert i året for 200-årsjubileet til den norske grunnloven, og vil bidra til markeringene rundt grunnlovsjubileet. Arrangementet er et samarbeid mellom NVIO, Forsvarets Seniorforbund (FSF), Veteranforbundet SIOPS, Norges Reserveoffiserers Forbund (NROF), «Støtt våre soldater» og Norges Lotteforbund.

Militært

Ifølge rundskrivet er Grunnloven et vesentlig bidrag til fred og stabilitet i Norge. Blant medlemmene i riksforsamling på Eidsvoll i 1814 skal et høyt antall ha vært militært utdannede eller personer som hadde tilknytning til det militære. De var militære veteraner. Stafetten begynte på Lindesnes 30. april, var i Oslo på Veterandagen 8. mai. 17. mai var den på Hjerkinn (Dovrefjell), før budstikka når Trondheim hvor det 28. mai er et stor arrangement på torget. 28. juni skal budstikka forhåpentligvis være i mål i Vardø.

Etappene

Hvordan budstikka skal komme seg fremover er opp til hver enkelt etappearrangør. Det er lokalforeningene i samarbeid i de forskjellige organisasjonene som får ansvaret for sitt område. Eventuelle ekstra inntekter fra stafetten får uavkortet til Stiftelsen veteranhjelp. Budstikka er i Bjugn og 23. mai. På formiddagen i Bjugn og på Brekstad og Hovedflystasjonen på ettermiddagen. 24. er den i Åfjord før turen gå videre til et kjøpesenter i Rissa, og seinere bringes den til rådhuset. Leksvik mottar budstikka 25. mai før den går til  Inderøy. Steinkjer er stedet 26. mai. 27. mai vil den komme til Stjørdal, før den skal tas med på det store opplegget i Trondheim.