- 54 ansatte blir oppsagte og 170 blir permitterte. Det betyr at 30 ansatte av totalt 180 er igjen på verftet i Rissa i sommer, sier han til fosna-folket.no.

Det var i slutten av april det ble klart at opp mot 50 ansatte ved Bergen Group Fosen ville få oppsigelser. I går slapp NAV nyheten om at ytterligere 150 permitteringer står for tur. Direktør Straumsheim kommer nå med de nøyaktige tallene.

- Blant de 54, som blir oppsagt, er også noen utenlandske arbeidere, forteller han.

Finansieringskrøll

- Vi har hentet inn tre bemanningsbyrå, som skal hjelpe de berørte med å få ny jobb. Ansatte, som er rammet av situasjonen, skal få den bistanden de trener, sier han.

Bakgrunnen for den dystre situasjonen ved Rissa-verftet, er at Bergen Group Fosen ikke lyktes med å få på plass finansieringen til to prosjekter.

- Den beste utveien var da å la et annet verft fullføre prosjektene. Disse prosjektene gjelder skrog, som er under bygging i Romania. Det ene skulle leveres til Rissa i juni og det andre i oktober. Vi skulle utruste skrogene og levere dem til Ålesund-rederiet Volstad Maritime. Nå har Kleven overtatt våre byggekontrakter, forteller direktør Straumsheim.

Mistet 450 000 arbeidstimer

Da de to kontraktene glapp ut av hendene, forsvant samtidig 450 000 arbeidstimer ved Rissa-verftet.

- Det er en forferdelig vanskelig situasjon. Da vi mistet de to prosjektene, ble oppsigelser og permitteringer uunngåelig. Det kunne imidlertid vært mye verre. Det så ut som om ordreboken fremover skulle være helt tom. Nå har vi imidlertid fått kontrakt på Bygg 84, som leveres til Rissa fra skrogverftet i Kina i mai 2015, forteller direktør Straumsheim.

Bergen Group Fosen er i ferd med å skifte navn til NorYards As. Da kommer det internasjonale selskapet Calexco inn som hovedeier. Tanken er at Rissa-verftet skal dreie satsningen over mot offshore-relatert virksomhet.