Budsjåfør Hans Olav Hage observerte dyret i halv tretida tirsdag morgen da han kjørte sin faste avisrute med Adresseavisen og Fosna-Folket.

-Jeg kom kjørende forbi bomstasjonen da jeg så dyret springe i vegkanten. Den var litt pjuskete og mager, og lignet til forveksling på en ulv, forteller Hage.

Husky

Hage varslet viltkonsulent Edmar Bakøy i Ørland/Bjugn, som vil gjerne vil bidra til å avdramatisere observasjonen.

-Etter all sannsynlighet er det snakk om en hund som har slitt seg. Vi har fått melding om en Husky som har vært løs i dette området i snart to uker, sier Bakøy.

Skremt

At det er en hund kan eier Jim-Terje Knutsen Aune i Husbysjøen bekrefte. Huskytispa Kali har vært borte siden lørdag 12. april.

-Kali forsvant da jeg var en tur innom butikken i et par minutter. Den var bundet på utsiden, men må ha blitt skremt og slitt seg, mener eieren.

Sky

Kali er en omplassert Alaska Hysky. Ifølge Aune ble hunden svært dårlig behandelt av den forrige eieren og er derfor ganske redd for folk, særlig voksne menn.

-Hunden er sky, og utgjør ingen fare for verken dyr eller mennesker. Det er ingen grunn til å være redd for den, påstår eieren.

Observert

Aune har observert hunden flere ganger, men har ikke lykkes med å lokke den til seg. Han har vært i kontakt med både politi og vetrinær, men hittil er det ikke gjort aktive tiltak for å fange hunden.

-Vi har snakket om bedøvelsespil eller et bur med noe god mat i, men det er ikke tatt en avgjørelse på dette enda, sier Aune.

Varsle

Dersom noen observerer hunden ber eieren om å bli varslet. Eventuelt kan man varsle viltkonsulent eller politi.

-Folk bør ikke gjøre noe for å fange den selv, det vil bare skremme den lenger bort, sier Jim-Terje Knutsen Aune.Har du opplysninger i saken? Ta kontakt med Fosna-Folket på redaksjonen@fosna-folket.no eller 72 51 57 00.