Etter at fosna-folket.no 16. april meldte om at noen mente å ha støtt på den «hvilkeløse haikeren» ved Fylkesveg 715 i Haugsdalen i Rissa nylig, har flere meldt om egen opplevelser.

Det var i 1997 avisa først skrev om den usedvanlige haikeren. Sagnet sier at det på en bestemt dag hvert år står en syk kvinne i veikanten og haiker i Haugsdalen. Hun skal ha hatt tilhold i en hytte i området. En gang hun var alene på hytta ble hun alvorlig syk. Med stort strev klarte hun å karre seg fram til hovedveien, hvor hun gjorde forsøk på å stanse forbipasserende for hjelp. Ingen stanset – hun døde her i veikanten. Siden går hun igjen årlig på dødsdagen.

«Da er det påsketid igjen og trur du ikke at siste jeg kjørte fra by´n så såg æ nå som ligna mestænkelig my på hauksdalskjerringa, dette var sist lørdagskvelden irundt midnatt. Ka det akkurat hva e ikke godt å si men at d stæmme overends med historian om ho tøtta der eno heilt sekkert.Mvh Ønsker å være anonym, Skitredd Fosning!»

Nå har flere fulgt på de siste dagene med følgende historier:

«Rax _S» skriver:

«Tror luften er tynn oppå der for ellers så har ikke jeg noen forklaring.. Selv om jeg er sikker på at jeg plukket opp en haiker der oppe uten å stoppe i 98 eller 99.Husker ihvertfall jeg satt å fiklet med stereoen å fulgte med på veien med et øye..for å si det slik å ble paff da jeg ikke oppfattet noe i lyskjeglen men en skikkelse som viste seg tydelig mot omgivelsene rundt.  Jeg så etter skikkelsen rett etter at jeg passerte den i sidespeilet men den var borte, istedet fikk jeg en følelse av at noen satt rett bak meg, jeg slo nesten av bakspeilet for det ville jeg ikke se i..å økte farten voldsomt med strittende nakkehår. Jeg hadde ikke hørt om denne saken før dette skjedde..Å jeg var klinkende edru.»

Tore Tømmerdal skriver:

«Det er jo noen ganger man føler slikt !Opplevde noe lignende på Haugsdalen ei natt med uhorvelig regnvær med stormbyger. Så ikke noe frammom bilen, men plutselig så hørtes det ut som at det var noen på lastebilplatten. Tenkte med det samme at hva slags tulling som hadde lurt seg med på platten,i mørket, da jeg kjørte fra Rissa Hotell. Satte på arbeidslyset for å se, men platten var tom.....Har aldri hørt noe slikt hverken før eller siden!»

Terje Vigen skriver:

«Har selv opplevd å treffe på denne haikeren.... Hun så så forkommen og syk ut at jeg umiddelbart syntes synd på henne og bestemte meg for å stanse for å ta henne med. Men like før jeg fikk stanset bilen var hun plutselig borte... Må si det var en nifs opplevelse....det isnet til nedover ryggen på meg... Noen øks la jeg ikke merke til...tror heller hun holdt en brukket stav i hånden...men er ikke sikker, da alt gikk så fort...»

«Husmann» skriver:

«Hogsdalskjærringa. En snedig hendelse, har en god kjenning som nekter og tru på skrømt/spøkelse. På en vinternatt over Hogsdalen så kompisen noe rart ved veien, slakka ned, kjørte videre. Det som skjedde var at det ble iskaldt i bilen, nakkhåran reist seg. Han fundere fortsatt på hva det var.»

Har du lignende historier som du vil formidle? Send oss gjerne et tips til redaksjonen@fosna-folket.no.

Hvis du vil være anonym så avtaler vi dette.