Første påskedag feires til minne om Jesu oppstandelse, og dagen er blant de aller viktigste helligdagene i den kristne kirke.

Påskedagen er den dagen som forklarer hele kristentroen. Selv disiplene skjønte ikke hele Jesu budskap før på påskedag og dagene etter. Thomas, den av disiplene som tvilte aller mest, trodde ikke på sine venner da de fortalte ham at Jesus var stått opp. Ifølge Bibelen fikk han også møte Jesus, lys levende, i kjøtt og blod, ikke som et spøkelse eller en ånd. De første som fikk se Jesus levende, var kvinnene. De forskjellige evangeliene forteller historien litt ulikt, men de er samstemte i at det var kvinnene som gikk til graven først, og Maria Magdalena møtte Jesus i hagen. De mannlge disiplene fikk møte Jesus senere, skriver Wikipedia.

Det var kirkemøtet i Nikea i år 325 som fastsatte når første påskedag skulle være. Møtet bestemte at den skulle feires første søndag etter første fullmåne etter 21. mars. Dermed varierer dagen innenfor perioden 22. mars til 25. april. Første gang vi nå vil oppleve at påskedag faller på 25. april er i 2038, mens vi må vente helt til 2285 før første påskedag faller på 22. mars.