Mulighetene for å kunne ta en skikkelig skitur på Fosen i påska er noe begrenset, men fjellvettreglene kan det være greit å repetere like vel. Mange fosninger legger påsketuren til steder hvor snøforholdene er bedre enn på Fosen.

- Uflaks, sa Severin Suveren. Pugg de ni fjellvettreglene. Disse reglene kan nemlig redde livet ditt. De offisielle norske fjellvettreglene finner du på fjellvett.com.

Fjellvettreglene ble introdusert på bakgrunn av en rekke ulykker som skjedde påsken 1967, da 18 personer omkom i fjellet, skriver Wikipedia. Etter denne påsken satte Norges Røde Kors og Den Norske Turistforening ned et utvalg som skulle drive forebyggende arbeid. Som et resultat av dette ble kampanjen «Aksjon fjellvett» lansert under mottoet «Velkommen til fjells – men ta ansvaret selv». Fjellvettreglene ble revidert og relansert, og det ble satt i gang kampanjer for å spre kunnskap om fjellvett gjennom mediene og trykksaker. Aksjonen fikk stor oppmerksomhet, selv om enkelte kritiserte organisasjonene for å skremme folk fra fjellet.