Oppsigelser før overtagelseNettsiden sysla.no meldte tirsdag 15. april at Bergen Group Fosen på Kvithylla i Rissa vil si opp 50 ansatte, og at 100 arbeidstakere vil bli permittert. Dette skjedde bare noen dager etter at skipsverftet fikk en melding om at Noryards Fosen, det nye selskapet som tar over verftet om tre uker, fikk sin første kontrakt.

ImperiumHan kontrollerer et imperium av stålprodusenter, eiendom, finanshus og skipsverft. Han sitter også i nasjonalforsamlingen i Ukraina, og er også eier av en fotballklubb i premier league i Ukraina, - FC Vorskla Poltava.

TalentetSamtidig med at han studerte. i en alder av 19 år, startet han en karriere i finansselskapet Finance and Credit som finansdirektør, et konglomerat hvor han i dag majoritetseier. Selskapet med 4200 ansatte kontrollerer i dag en rekke virksomheter, - blant annet gruver, eiendomsselskaper, transportbedrifter, legemiddelselskap, skipsbygging, banker med flere hundre avdelinger i hele Ukraina. Som 35-åring var han den første ukrainske multimilliardæren som presenterte en av sine selskaper, Ferrexpo, på London-børsen.

PolitikkenZhevago har også vært politisk aktiv på listen til Julia Timosjenko (Yulia Tymoshenko bloc), leder for partiet Fedrelandsforbundet. Som kjent ble Tymosjenko i oktober 2011 dømt til sju års fengsel for maktmisbruk. Ifølge retten «gikk hun utover sine fullmakter da hun som statsminister inngikk gasskontrakter med Russland». Zhevago har siden han startet i politikken i 1998 hatt ulike posisjoner i parlamentet. Etter å ha vært ute av parlamentet i to år, kom han tilbake igjen i 2012 da han stilte som uavhengig kandidat i byen Komsomolsk.

Ukraina-krisenI en pressemelding fra Finance and Credit, datert 9. april, gikk selskapet ut med en melding til 300 ansatte i bankdivisjonen på Krimhalvøya, med et tilbud om jobb i Ukraina. Dette som en følge av at Krim nå er en del av Russland. Flere filialer på Krim er stengt i en periode i påvente av at det juridiske rammeverket skal avklares.