Sesongrelaterte søkeord som sykkel, gartner og dekk øker desidert mest nå før påske. Topplisten for søketrendene i mars og første delen av april kan tyde på at mange tilbringer påsken hjemme i år, kommer fram i ei pressemelding.

Gulesider.no brukes ukentlig av 1, 2 millioner nordmenn og i tillegg benytter over en halv million av oss Gule Sider på mobilen hver uke. Søketallene baserer seg på lokale søk fra hele landet og gir derfor en god indikasjon på hva slags tjenester og produkter nordmenn er mest opptatt av.

–Søkestatistikken toppes av trefelling, gartner, sand, pukk og grus. Det kan tyde på at mange dropper fjellet i år og satser på å være hjemme og ordne i hagen. Vi søker etter det vi trenger her og nå og derfor ser vi tydelig hva som opptar nordmenn fra måned til måned, forteller Renate Morken, kommunikasjonssjef i Eniro.

På den nasjonale topplisten over søkeord som har økt mest i forhold til forrige måned er det sand, pukk og grus som er på topp med en økning på over 200 prosent. Ser vi på statistikken per landsdel er elektriker på topp i både Nord-Norge og Midt-Norge, mens vestlendingene har størst søkehopp etter massasje. På Sørlandet er arkitekter på topp, mens Østlendingene søker mer etter snekkere i mars.

Topp 10 søk som har økt mest i mars

1. sand pukk og grus

2. trefelling

3. gartner

4. sykkel

5. manikyr

6. anleggsgartnere

7. sveising

8. dekkhotell

9. anleggsgartner

10. bildekk