Like sikkert som at påskeeggene har kommet fram har det vært sikkert at åfjordingene i hjelpekorpset har bemannet sine poster på stasjonen på Momyra. I år er det imidlertid ingen som står klare for å ta seg av lett skadde påsketurister eller for å rykke ut hvis noen skulle rote seg bort i vinterfjellet.

Forhold

– Vi har lite folk å ta av fordi mange jobber i påska, forteller hjelpekorpsets leder, Håvard Nilsen. Han forteller at de har vanlig beredskap ellers der de kan rykke ut på frivillig basis for å bistå ved leiteaksjoner eller henteoppdrag. Forholdene vil etter manges mening ikke ligge til rette for turer i uveisomt terreng denne påska. Det er dårlig med snø, og følgelig er det heller ikke særlig føre for å kjøre scooter. Foruten Åfjord har Osen tidvis hatt utstasjonert folk i påskefjellet. Hjelpekorpset der har heller ingen egen styrke ute i år. Området Ørland Bjugn har også vært stille på denne fronten de seinere åra. Det blir heller ikke en synlig beredskapsstyrke i Rissa.

Krefter

Fra sentralt hold i Røde Kors berettes det at det har vært en rolig start på denne påska. Det minnes om at sjøl om det er mye som har forandret seg sia folk gikk i beksømsko og bomullsanorakk, er fjellvettreglene de samme enn i dag. Til tross for folk har en ekstra trygghet i mobiltelefoner, minner Røde Kors om at både mobiltelefoner og kropper tappes fortere for energi enn en ofte trur.