Skipenes fire motorer drives utelukkende med flytende naturgass. Fjord Line har på denne måten løst nye og strengere utslippskrav som trer i kraft i 2016. MS «Stavangerfjord» ble for øvrig også hedret med pris for «Beste energieffektivitet» på konferansen i forbindelse med Nor-Shipping i fjor.

Den første av Fjord Lines to nye cruiseferger; MS «Stavangerfjord» er blitt hedret med «The Shippax Awards» for beste skipsdesign i 2013. Prisen, som omtales som skipsfartsnæringens Oscar, ble overrakt på den internasjonale Ferry Shipping-konferansen som pågår denne uken. Fjord Line fikk også pris for å ha introdusert den største cruisefergen som utelukkende drives med flytende naturgass (LNG).

- Fjord Line har satset på utvikling av to store, moderne og miljøvennlige cruiseferger og vi er svært stolte over denne utmerkelsen. «The Shippax Awards» representerer en stor og betydelig anerkjennelse av det arbeidet som ligger bak de to flotte skipene som nå seiler på linjene Bergen – Stavanger – Hirtshals og Hirtshals – Langesund, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i ei pressemelding. Han retter en spesiell takk til Finn Falkum-Hansen i Falkum Hansen Design AS som har hatt hovedansvar for utformingen av skipene som briljerer med sine rene linjer og utsøkte innredning.

MS «Stavangerfjord» startet sine seilinger i juli i fjor, og i mars i år ble det identiske søsterskipet MS «Bergensfjord» satt i drift på de samme linjene. – For Fjord Line har det vært grunnleggende å utvikle to skip som både gir passasjerene en fantastisk opplevelse og som lever opp til skipsfartens fremtidige miljøkrav. Prisene for «Beste design» og «Største LNG-ferje» dokumenterer at vi har lykkes, framholder Fardal i den samme pressemeldinga.

«The Shippax Awards» ble utdelt på den årlige Ferry Shipping Conference som denne uka samler 350 representanter fra nærmere 50 internasjonale fergerederier og leverandørindustrien på Tallinks skip «Romantika», som seiler mellom Stockholm og Riga.

Fjord Line omtaler seg sjøl som «et moderne rederi som tilbyr trygg og behagelig transport mellom Norge og EU. Rederiet er i kraftig vekst som følge av ny tonnasje og utvidelser av tilbudet til passasjerer og godstransportører».

Fjord Line ble startet i 1993 og har i dag ca. 450 ansatte, hvorav 85 i landorganisasjonene i Bergen, Stavanger, Egersund, Langesund, Kristiansand og Hirtshals, og 365 sjøansatte på helårsbasis. Bemanningen økes i sommerhalvåret med om lag 80 ansatte. Tallet på sjøansatte øker i år til ca 510 personer i høysesongen.

Fjord Line har et obligasjonslån notert på Oslo Børs. Ingvald Fardal har vært Fjord Lines administrerende direktør siden 2007.