Første sjøvær var 3. februar og hittil har båten levert vel 25tonn skrei med topp kvalitet.

Sikkerhet er viktig

Her på Andenes er det fint å drive med en sjark som Jenny. Dettar ei knapp time ut til feltet der garna står. 24 garn står i sjøen. Garna blir røktet to ganger i døgnet og med så myefisk i havet så blir det tre – fire tonn på hver draging.

Sjarkfisker er betraktet som et risikofylt yrke. Mange driveralene, men Jenny er bemannet med 2 mann. Kenneth Mortensen har vert med Bjørn i3 år. Stabilt og pålitelig mannskap er en forutsetning for at denne type driftskal fungere.  Kenneth kommer fraUrdsfjorden i Troms og har lang erfaring som fisker til tross for sin ungealder. Nå bor han i Roan kan godt tenke seg å fortsette med det.

Utenlandske arbeidere

På Andenes er det tre fiskemottak. Jenny leverer fangstene påAndenes fiskemottak. Jenny har levert på på dette fiskemottaket i fleresesonger og blir godt mottatt blant de lokale båtene. På mottaket blir fiskensløyd på moderne sløyelinjer bemannet av sesongarbeidere fra Øst-Europa.

Når fisken er oppgjort og sortert blir noe fisk pakket og sendtfersk ut i markedet. Mesteparten blir imidlertid tatt hånd om av en bedriftvegg i vegg, som eies og drives av portugisere. Her blir den blodferske fiskensaltet og pakket for det portugisiske eller brasilianske klippfiskmarkedet. Sådet stilles strenge krav til kvalitet på fisken som Jenny av Roan leverer.

Jenny er selvfølgelig også med på turen.
Travle tider for Bjørn Nordaune og Kenneth Mortensen når torsken kommer over rekka som perler på en snor.
En fornøyd fisker nærmer seg havna på Andenes med flere tonn torsk om bord.
Kenneth Mortensen og Bjørn Nordaune med hvert sitt prakteksemplar av Vesterålstorsk.