Etter snart 18 år som redaktør har Skjalg Ledang (50) varslet styret i Fosna-Folket om at han ønsker å fratre redaktørstillingen innen utgangen av året.

– Etter så mange år ved roret i lokalavisa er tiden inne for å overlate redaktøransvaret til nye krefter. Redaktørjobben krever daglig 100 prosent motivasjon. Tanken om å søke nye oppgaver har utviklet seg over tid, og når beslutningen nå er tatt så føles det helt riktig, sier Ledang.

Samtidig vil han se med glede tilbake på årene som redaktør.

Fra avis til mediehus

– Jeg har fått være med på en spennende epoke, der Fosna-Folket har gått fra å være ei tradisjonell papiravis til å bli et moderne mediehus som i tillegg til papirutgavene publiserer sju dager i uka på digitale plattformer. I jubileumsåret 2014 så er Fosna-Folket en 50-åring som er godt skodd for å være med å prege en spennende framtid i Fosen også de neste 50 år, sier redaktør Skjalg Ledang.

Utfordrende jobb

Han innrømmer at det er med litt vemod han har kommet til at han ønsker å fratre som redaktør.

– Men når tanken om å søke nye oppgaver først melder seg, så forsvinner den ikke. Tankeprosessen har vært grundig, og nå føler jeg lettelse over å være i mål med den. Samtidig ser jeg det som viktig at avisas styre får tid til å finne den riktige til å ta over. Det er en utfordrende jobb i et solid mediehus i en særdeles spennende region som venter min etterfølger. Å være lokalavisredaktør er ikke en åtte-til-fire jobb, og sjøl om man har gode kolleger så kan det til tider føles ensomt å sitte med det redaksjonelle ansvaret. Men bevares, det gir mange flotte og gode opplevelser.

Fosen og familien

– Hva skal du gjøre når redaktørperioden er over i løpet av året?

– Det er jeg ikke i mål med. Engasjementet for på en eller annen måte å bidra til ei blomstrende framtid for Fosen er sterkt. Samtidig har jeg en familie som i perioder nok har følt at jeg ikke alltid har vært like tilstedeværende, tankene har ofte vært viet arbeid også når jeg har vært hjemme, sier Ledang.

Framtida

Arbeidsledig blir han uansett ikke.

– Jeg kan velge en utfordrende jobb som innholdsleverandør i avisa. I så fall blir det å finne en kvass penn og på den måten bli mer synlig for avisas lesere. Samtidig er jeg ikke fremmed for tanken om å skifte beite om det skulle by seg den riktige muligheten. I tankene har jeg også oppgaver som jeg i mange år har ønsket å realisere. Sikkert er at jeg ser fram til å være med når Fosna-Folket fyller 50 år i september, avslutter redaktør Skjalg Ledang.

Erfaring og dyktighet

Styreleder i Fosna-Folket, Henning Johansen, sier til Fosna-Folket at han har forståelse for at Skjalg Ledang etter 18 år som ansvarlig redaktør velger å tre tilbake.

– Skjalg har i sin tid som ansvarlig redaktør vært sterkt medvirkende i den svært positive utviklingen Fosna-Folket har hatt.  Jeg håper vi i mange år fremover kan dra nytte av hans journalistiske erfaring og dyktighet.  Prosessen med å finne ny ansvarlig redaktør vil starte så snart styret har drøftet saken, sier Henning Johansen.