-Det er sjelden jeg ligger våken om natta og grubler, sier høyrepolitikeren fra Bjugn. Men det var akkurat det som skjedde natt til mandag.

-En slik framstilling ser jeg som ren sjikane og mobbing av personen, ikke ordføreren, sier Melhuus. Og legger til at dette ikke kunne være et spontant påfunn, men at han betrakter det hele som «profesjonelt» utført.

Reagerer kraftig

-På skiltet skapes det assosiasjoner til en stat vil ellers ikke vil sammenligne oss med. Som Høyre-politiker i Bjugn, og en som har deltatt i prosessen rundt folkeavstemming, reagerer jeg kraftig på det som har skjedd, sier Tore Melhuus. På fotballspråket sammenligner han dette med å ta mannen i stedet for ballen.

Maner til fornuft

Samtidig synes han det som skjedde slettes ikke er en god start på det som i to måneder framover skal være en god lokal debatt om fordeler og ulemper ved en eventuell sammenslåing.

-Det var nødvendig og viktig at det ble et flertall for å holde en folkeavstemming. Jeg setter pris på det, og håper så mange som mulig vil delta i folkeavstemminga, sier høyrepolitikeren.

Saklig debatt

Nå håper Melhuus at alle, uansett synspunkt på kommunesammenslåing, vil bidra til en åpen og saklig debatt framover.

-Jeg har lært Arnfinn Astad å kjenne som ordfører og privatperson siden jeg kom inn i kommunestyret i 1999, sier Melhuus. På bakgrunn av dette føler han det ille at noen ønsker å sjikanere personen, noe han mener også rammer ordførerens familie.

Ordfører-støtte

-Jeg kjenner Arnfinn Astad godt som privatperson. Både han og kona er fenomenale mennesker som det er artig og trivelig å være sammen med i mange sammenhenger, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt i Ørland.

Nå ønsker og håper han på en god og saklig debatt fram til 24. februar da innbyggerne i både Bjugn og Ørland skal få si sin mening om en kommunesammenslåing. Det som skjedde i helga synes han ikke om i det hele tatt.