Det sier ordføreren i Bjugn, Arnfinn Astad, etter at noen natt til søndag har endret navnet på veiskiltet med navnet Bjugn kommune i Ervika på grensen mellom Bjugn og Ørland (fylkesvei 710). Fosna-Folket ble tipset om saken søndag morgen i 10-tida. Når vi kommer til stedet blir vi møtt med navnet: "Astanistan". Underteksten er "Ørland blåser jeg i". Samtidig er Bjugns kommunevåpen erstattet av et bilde av Astad. Skiltet er laget i plastfolie og profesjonelt gjennomført. Mens vi er på stedet stopper flere og sikrer MMS-bilde av skiltet.

Fjerner folien

Etter en tid på kommunegrensen kommer Åge Rødsjø og Olav Lyng fra Ørland/Bjugn lensmannskontor til stedet. Med det samme starter de jobben med å fjerne plastfolien.-Du er høy nok til å ta det, sier Rødsjø til Lyng idet han gjør et forsøk. Den høye politimannen finner raskt ut at det ikke er mulig.

-Jeg kan gå bort til gården og høre om vi kan låne en stige, sier han. Etter noen minutter er han tilbake med en gammel trestige.

-Det var ingen heime, men jeg fant en. Nå blir vi vel anmeldt for tyveri, sier Lyng med glimt i øyet, og setter stigen mot skiltet og starter å rive bort plastfolien.

Astad på plass

Arnfinn Astad kommer også til stedet etter en tid. - Jeg måtte dra og se skiltet etter at VG ringte meg. De skal ringe meg igjen etterpå, sier han, ikke sint, men tydelig sliten og oppgitt.

- Jeg er lei meg og tenker mest på familien min som barn og barnebarn. Selv klarer jeg å stå denne av, men det får være grenser for hva familien tåler, fastslår han og sikter til at det har vært et hardt mediekjør.

Mens vi er i Ervika kommer også en ansatt fra Mesta. - Jeg kan fjerne det, sier han, før han drar, trolig for å skaffe utstyr som kan klare jobben.

ARNFINN ASTAD mener at det er pressen som er årsaken til at noen har funnet på å gjøre noe sånn som dette.